Mensenwoede?

Wat heb ik je aangedaan? Zeg het me! Wat doe ik verkeerd? Hoe had je het anders gewild? Denk je dat ik dit expres doe? Is het wel mijn schuld? Je stoot je eigen kop en nu reageer je het op mij af. Je bent gefrustreerd, boos, teleurgesteld, maar is dat werkelijk op mij? Volgens mij komt het door jezelf. Een control freak die de controle verliest, ja natuurlijk ben je nu boos. Je bent woedend. Je bent chagrijnig op jezelf, maar je wilt zelf geen schuld. Dat past niet in je straatje. Je geeft mij de schuld en bent nu dus boos op mij. Ik heb het gedaan, al stond ik hier maar gewoon te staan. De haat is te voelen. Wat kan er toch een woede schuil gaan in een mens. Nu wil je wraak. Niet op jezelf, maar op mij. Vergeving, bestaat dat niet meer? Heb ik je pijn gedaan of liet je het zelf toe? Een discussie voeren is niet mogelijk. Ik zou wel kunnen huilen. Schuldig voel ik me niet, maar je woorden doen me pijn. Je stootte te eigen kop, je liep zelf tegen mij aan, je lette niet goed op. En oh, wat ga je nu doen? Is dit je wraak? Pas op, spijt komt altijd achteraf…

Dit waren de laatste gedachten van de ‘vrije’ boom. In zijn kooi bleef hij gedachteloos hopend op zijn vrijheid.